23 Ağustos 2009 Pazar

Dolamalı Yufkada Su Böreği




Malzemeler:
  • 3 tane yufka
  • 2 tane yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • soğuk su
  • sıvı yağ

İç Harcı:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

İç Harcın Hazırlanışı:

Bir kasede peyniri rendeliyoruz.Maydanozu doğrayıp peynirle karıştırıyoruz.

Hazırlanışı:

Bir tavada tereyağını eritiyoruz.Ilık hale gelince üzerine yumurtaları kırıyoruz ve karıştırıyoruz.Yufakayı tezgaha serip üzerine fırça ile yağ ve yumurta karışımından sürüyoruz ve ardından ikiye kesiyoruz.İç harçtan yufkanın üzerine serpiyoruz.Kestiğimiz yere doğru rulo yaparak sarıyoruz.Bu işlemi tüm yufkalara uyguluyoruz.Tavanın ortasından başlayıp dolaya dolaya ruloyu sarıyoruz.Yufkalar tavayı tam doldurması gerekiyor.Üzerine çıkacak kadar soğuk su dolduruyoruz.5-6 dakika beklettikten sonra elimizle yufkaların üzerini kapatarak bir tarafa eğip olabildiğince suyunu döküyoruz.Üzerine ve yanlarına sıvı yağ döküp, orta ateşte alt kısmı kızarıncaya kadar kızartıyoruz.Çevirip diğer tarafını da kızartıyoruz (bu kısmı biraz zor ben çevirmek için tava boyutlarında bir tepsi kullandım).Afiyet olsun..

Not: Tarif Oktay Usta İle Çay Saati adlı kitaptan alınmıştır.Tarif için teşekkürler..

4 yorum:

sevgi dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.

Alime dedi ki...

Teşekkürler Sevgi..

hdidem95 dedi ki...

selam ellerinize sağlık nede güzel kabarmış hayırlı ramazanlar sevgiler

Alime dedi ki...

hdidem95 teşekkür ederim sizede hayırlı ramazanlar..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin