- 1 kg un
- 2 su bardağı süt veya yoğurt (ben süt kullandım ama yoğurt da oluyor)
- 1 yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı su
- üzerine susam, çörekotu vb.
Hazırlanışı:
Unu büyükçe bir kaba kabartma tozu ve karbonat ile birlikte eleyin.Sütü, yumurta akını,yağı ve tuzu da ekleyin.İyice yoğurun.Oldukça katı bir hamur olacak.Suyu yoğurken ekleyebilirsiniz.Tepsiyi yağlayın.Hamuru tepsinin içine yayın.Yumurta sarısının içine 1-2 yemek kaşığı yoğurt koyun ve üzerine sürün.150 derecede 40 dakika kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra bir örtü ya da beze sarıp biraz dinlendirin.Afiyet olsun..
6 yorum:
Bayılarak yediğim bir lezzettir. O kadar çok severim ki, tıka basa doymuş olmama rağmen 'hadi son bir dilim ' daha limitlerimi zorlayabilirim. Ellerine sağlık..
Teşekkür ederim yasemincim dün akşam aldım tarifi annemden bugün sabah da denedim hemen.Cumartesiye ayırırım sana :) yada olmadı bir daha yaparım..
Hamursuz bayramını hatırlattı bana.Elinize sağlık:)
Bildiğim kadarıyla hamursuz bu ekmeğin Afyondaki yöresel adı.Teşekkür ederim..
Bu hamursuzu cok severim koy peyniriylene ne guzel olur simdi hmm.Ellerine saglik,
DOMATESLİ EKMEK İLE ETKİNLİĞİNİZE KATILMAK İSTİYORUM.....TARİFİM HAZIR... BU ARADA BU EKMEKDE HARİKA OLMUŞ.....
Yorum Gönder