19 Ağustos 2009 Çarşamba

Mercimek Köftesi



Malzemeler:
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak(ben koymadım)
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz, karabiber, pul biber vb.
Yapılışı:
Kırmızı mercimekleri yıkadıktan sonra orta boy bir tencerede üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.Pişen mercimeklerin üzerine ince bulguru ilave edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz. 10-15 dakika demliyoruz.Bu sürenin sonunda kapağını açıyoruz ve ara sıra karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.Soğanları ince olarak doğradıktan sonra bir tavaya ölçümüzdeki sıvı yağı koyup, yüksek ateşte kavuruyoruz.Üzerine salçayı ilave ediyoruz 1-2 dakika da salçayı kavuruyoruz.Mercimekle bulgurun üzerine döküyoruz.Biraz soğuduktan sonra tuzunu baharatını koyup yoğuruyoruz.Sarımsağı ezip üzerine döküyoruz.İnce doğranmış maydanozu, yeşil soğanı ilave edip karıştırıyoruz.Afiyet olsun.

Not:Tarifi Oktay Usta İle Çay Saati kitabından aldım kendisine teşekkürler...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin