14 Ağustos 2009 Cuma

Çikolatalı Pavlova




Beze yapımı için:
  • 6 yumurta akı
  • 300 gr ince çekilmiş şeker ya da pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 50 gr parçalanmış çikolata
  • 1 yemek kaşığı balzamik ya da elma sirkesi
Üzeri için:
  • 500 ml krema (ya da bu kadar krema yapmak için gerekli krem şanti ve onu çırpmak için soğuk süt)(ben 1 paket kaymaklı krem şanti ile hazırladım)
  • 500 gr ahududu
  • 2 - 3 yemek kaşığı çikolata kesiği

Yapılışı:

Fırını 180C ayarlayın, ısıtın. Bir metal fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın, kağıdın üzerine 23cm çapında bir yuvarlak çizin.
Yumurta aklarını, yukarıdaki kar gibi çırpın, şekeri yavaş yavaş ekleyin. Mikseri bir kenara alın, kakao, sirke ve çikolata parçacıklarını azar azar ekleyin ve her ekleyişte, bir spatula ya da kaşık yardımı ile alttan alarak karıştırın.
Fırın tepsinizin üzerindeki yuvarlağa, kocaman bir yığın olarak dökün ve kenarlarını, üstünü istediğiniz gibi düzeltin.
Sıcak fırına tepsiyi sürün ve kapağını kapatır kapatmaz ısıyı 150C düşürün, 75 dk kadar pişirin.(ben 1 saat pişirdim)
Fırını kapatın ama kapısını yarılayıp açın, yavaşça soğumasını sağlayın. (Bu işlem sönmesini engellemek için yapılıyor )
. İyice soğuyunca servis yapana kadar bir kenarda bekletin
Servis yapmadan hemen önce kremayı çırpın (ya da krem şantiyi hazırlayın) bezenin üzerine gezdirin, üstine meyveleri serpiştirin. Dilerseniz çikolata parçacıkları da koyabilirsiniz(ben üzerini çikolata rendeledim)

Not: bu tarifi Yoğurt Land den aldım tarif için teşekkürler.

1 yorum:

Kezban dedi ki...

Canım , muhteşem görünüyor."Tadı makarona benziyor."cümleni görünce bir makaron tutkunu olarak hemen yapmaya karar verdim.İlk fırsatta deneyeceğim.Öptüm , çalışmalarında başarılar...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin