25 Ekim 2009 Pazar

Ayva Reçeli






Malzemler:
  • 1 kg ayva
  • 1 kg toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

Yapılışı:
Ayvaları yıkadıktan sonra soyup küp küp doğruyoruz.Tencereye suyu koyup ayvaları da içine atıyoruz.Bir ayvanın kabuklarını ve çekirdeklerinin olduğu iç kısmı da koyuyoruz.On dakika kaynatıp ayvaları bir kevgirle alıyoruz.Tencereye toz şekeri ekleyip biraz koyulaşmasını bekliyoruz.Ayvaları tekrar tencereye atıyoruz ben çekirdeklerini de içine attım.Yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.1 saatin sonunda limon suyu ve limon tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.Reçelleri koyacağımız kavanozları sıcak suda ısıttıktan sonra reçelimiz sıcakken kavanozlara dolduruyoruz.Kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra ters çeviriyoruz.Kuru ve serin bir yerde saklayın.Afiyet olsun..

3 yorum:

Canan dedi ki...

Şekercim sen esas sınavı geçmişsin. Kayınvalideler beğendiyse merak etme herkes ayıla bayıla yer. Ellerine sağlık canım.

Kocaman öpüldün,
Canan

TAZE NANE dedi ki...

HER ARKADAŞLIĞIN GÖKYÜZÜNDE BİR MELEĞİ VARMIŞ.
SEVGİLER...

narinmutfagi82.blogcu.com dedi ki...

hayirli cumalar arkadasim
tarifin hatzir gelip alabilirsin
kolay gelsin

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin