5 Eylül 2009 Cumartesi

Çikolatalı Cheesecake

Bu tarifi beğenerek takip ettiğim Cafe Fernando dan aldım.İnanılmaz bir lezzet.Cheesecake i henüz denemeyen varsa mutlaka denesin.Şimdiye kadar tadına bakan herkes çok beğendi.Daha önce de başka tarif denemiştim ama hiç birisi bunun kadar lezzetli değildi.Yanlız cheesecake yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar var.Cafe Fernandonun sitesinde daha ayrıntılı anlatmış.Ben biraz özetleyerek anlatıyorum.
  • Labne peynirini iyice süzün.
  • Harcın bütün malzemeleri oda sıcaklığında olsun.
  • Harcı kalıba dökmeden önce karıştırma kabını tezgaha vurarak havasını alın.
  • Kelepçeli bir kalıp kullanın.
  • Kalıbın etrafını ve tabanını alüminyum folyo ile sarılması ve kalıbın yarısına gelecek kadar kaynar su doldurulmuş daha büyük bir kabın içine oturtulmuş halde pişirin.
  • En önemlisi en az 8 saat buzdolabında bekletin.

Malzemeler:
Taban İçin:
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı (40 gr) badem (kabukları çıkarılmış)
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 75 gr tereyağı (soğuk)
Cheesecake için:
  • 750 gr labne peyniri (süzülmüş ağırlık)
  • 320 gr bitter çikolata (eritilip soğutulmuş)
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı vaniliya
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Cheesecake tabanının hazırlanması:
Kelepçeli bir kalıbı biraz yağlayıp tabanına yağlı kağıt seriyoruz.Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyuyoruz.Sonrada ronda da un haline gelene kadar geçiyoruz.Üzerine un, tuz, şeker, ve hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırıyoruz.Ardından küp küp kestiğimiz soğuk tereyağını ekleyip sık aralıklarla çalıştırarak karıştırıyoruz.Yumurta sarısını da ekledikten sonra son bir kez daha karıştırıyoruz.Hamuru kalıbın tabanına yayıyoruz.Buzdolabında 30 dakika dinlendiriyoruz.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz.Ve soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra labne peynirini tek başına mikserle iyice çırpıyoruz.Şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Ardından vanilya, tuz ve mısır nişastasını ekleyiyoruz.En son olarak çikolatayı ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.Karışımı soğumuş olan kalıba döküyoruz.Tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.Alüminyum folyo ile sarıp kalıbımızı daha büyük bir kabın içine oturtuyoruz ve yarısına gelecek kadar kaynar su dolduruyoruz.170 derecede 55 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle mükemmell

ellerine sağlık
sevgiler

Alime dedi ki...

yeşim çok teşekkür ederim..imkan olsa da ikram edebilsek :)

ozlemhan dedi ki...

ay harika bende yaptım ama henüz yayınlamak kısmet olmadı gerçekten muhteşem oldu ama herzamankki gibi tek başıma ben yedim
bizde kimse ceescake sevmediği için Ellerişne sağlık canım

Alime dedi ki...

Özlemhan teşekkür ederim.

yasemincelezzetler dedi ki...

Bu cheesecake i bizzat senin elinden tatmış birisi olarak haaarika bir tadı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kesinlikle denenmesi gereken bir tarif bence.. Ellerine sağlık..

Alime dedi ki...

yasemincim teşekkür ederim..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin