7 Eylül 2009 Pazartesi

Cevizli Kalburabastı


Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/4 limonun suyu
Yapılışı:
Şerbet için suyu ve toz şekeri tencereye alın.Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyin.Biraz daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.

Hamurunu hazırlamak için, margarini un ile iyice yoğurun.Bu karışıma sırasıyla yoğrdu, sıvıyağı,yumurtayı ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.Üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.Hamurunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Avucunuzun ortası kadar açın.İçine cevizden koyup kapatın.Fırın tepsisine katlanan kısımları altta kalacak şekilde dizin.Ben üzerinin desenini sert ince plastik bir şeyle yaptım siz kevgire de bastırabilirsiniz.180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkar çıkmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin