17 Eylül 2009 Perşembe

Cevizli Tel Kadayıf



Malzemeler:
  • 1/2 kg tel kadayıf
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/2 paket margarin (eritilip soğutulmuş)


Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limonun suyu


Yapılışı:
Bir tencerede toz şekeri ve suyu kaynatın.Kaynayınca üzeine limon suyunu sıkın ve biraz daha kaynatın.Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tatlıyı yapacağınız kabı yağlayın.Tel kadayıfları bir kaba alın.Eritilmiş margarini kadayıfların üzerine dökün ve elinizle karıştırın.Kadayıfların yarısını pişireceğiniz kaba yayın.Üzerine dövülmüş cevizleri serpin.Kalan kadayıflarıda üzerine yayın.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerine dökün.Soğuduktan sonra servise hazırdır.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin