26 Kasım 2009 Perşembe

Arap Kek & İyi Bayramlar

Herkesin Bayramı kutlu olsun.Umarım sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirirsiniz..

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket bitter çikolata (160 gr)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • üzerine hindistancevizi
Yapılışı:
Yumurtaları, toz şekeri, sütü ve tereyağını birlikte çırpın.Çikolatayı benmari usulü eritin.Kakao ve çikolatayı karışıma ilave edin.Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.Afiyet olsun..

4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle...

İYİ BAYRAMLAR:)))

primaluce dedi ki...

Merhabalar,

Size ve sizin gibi yüksek ziyaret sayısına ulaşmış bazı blog yazar ve yöneticilerine Olivias’ı tanıtmak üzere bir tadım günü düzenlemek istiyoruz ve 15 Aralık Salı günü saat 18:00’de sizi Olivias’a davet ediyoruz. Karın tokluğuna çalışıp, o gün tadacağınız lezzetler ve restoranımız ile ilgili yorumlarınızı blogunuzda paylaşırsanız çok memnun oluruz .

Olumlu ya da olumsuz cevaplarınızı lütfen emre@leftclickprojects.com adresine gönderirseniz seviniriz.

Olivias Pizzeria olarak 1 Haziran 2009’dan beri Levent’te açtığımız restoranımızda geleneksel tariflere sadık kalarak, menümüzün tamamını kendi bünyemizde hazırlıyoruz. Odun ateşinde ince hamurdan orijinal New York usulü pizza yapan ve bu pizzayı evlere servis yapan belki de Türkiye’deki tek restoranız.

Pizzalarımızın dışında başlangıçlardan enginarlı ıspanak sos ve alfredo sos çok tutulan iki ürün, onların tarifi tamamen bana ait, bir de tatlılarımız çok iddialı, tatlılarımızı Amerikan Başkonsolosluğunda işlettiğimiz kafeteryamızda yapıyor Executive Chefimiz Dursun Ali Köse, Dursun Bey bizim Washington’daki patisserie’nin de executive chefi idi, pasta milli takımına senelerce hizmet vermiş, eğitmenlik yapmış, senelerce televizyon programları olan bir üstattır. Bir de herkesin tutkunu olduğu acı sosumuz ve pul biberimiz var, bazı müşteriler onlar masaya gelmeden pizzalarına başlamıyorlar…

Pizzamızın özelliği hamuru, gramajı ve elbette ki odun fırınında pişiyor olması. New York usulü yapıyoruz, yani kalın kenarlı ve ince hamurlu, pizzanın üzerinin malzemelerini biz kendimiz getirmiyoruz, ithalattan yeteri kadar bıktığımız ve halihazırda birsürü getiren firma olduğu için, peynirlermizden bazıları Türkiyede olmayan ürünler, Amerikadan geliyor, ama zaten üzerindeki malzemeler en kolay kısmı, kaliteli malzeme kullandıktan sonra problem çıkma ihtimali yok…

Pizza Ala turca ve Pizza Akdeniz’in dışında türk lezzetinde pizzamız yok, onların malzemesi de piyasada olan malzemeler(bir tek zeytinimizi Manisadan getirtiyoruz)

Ünlü misafirimiz çok çünkü bizim muhit ünlü kaynıyor ama onların isimlerini vermek etik olmaz diye düşünüyorum. Özellikle yönetmenler ve dizi oyuncularının mekanı olduk şimdiden, az ama öz müşterimiz var.

Bugüne kadar olumsuz tek eleştiri almadık lezzetimiz hakkında, gelen misafirlerin çok büyük bir kısmı hayatlarında yedikleri veya Türkiye’de yedikleri en iyi pizza olduğunu iddia ediyor. Çok gezen, çok bilen, çok yiyen insanlar da bu seneki pizza değerlendirmelerinde İstanbul’un en iyi 10 pizzası listesine gireceğimizi söylüyor, gelen misafirlere yazdırdığımız bir defterimiz var, yorumlar müthiş…

Bizimle ilgili daha fazla bilgiye ve restoran menümüze www.oliviaspizzeria.com adresindeki websitemizde ulaşabilirsiniz.


Olivia's Pizzeria:
Başlık Sokak No:22A Levent
İstanbul Türkiye
www.oliviaspizzeria.com
pizza@oliviaspizzeria.com
tel: +90 212 284 57 24
fax: +90 212 284 56 06
cell: +90 532 313 30 59

saygılarımızla,

gelibolu17 dedi ki...

canım merhaba,nasılsın.
bana porselen demlik çay saati etkinliğinde ev sahibeliği için yorum bırakmıştın.
listemde sırada sen görünüyosun.
48.etkinliğimiz elzemhobby.blogspot.com
arkadaşımızda 7 aralık tarihinde sona eriyor.
eğer o tarihte 15 gün boyunca müsaitsen 49. ev sahibemiz olacaksın.yapıp yapmıyacağını bana bildir mutlaka,
ona göre davetiyeni ve sayfana yazını hazırlıyım.
sevgiler canım.senden cevap bekliyorum...

Unknown dedi ki...

Merhabalar, Etkinliğin için tarifmi bloguma ekledim. Ugrar alırsan sevinirim. kolay gelsin,sevgiler.funda

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin