1 Kasım 2009 Pazar

Kabak Tatlısı





Malzemeler:
  • 1 kg kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz, fındık, hindistancevizi, kaymak vb.
Yapılışı:
Kabakları soyup dilimledikten sonra yayvan (geniş pilav tenceresi gibi) bir tencereye dizin.Üzerine bir su bardağı şeker serpin ve bir gece kapağı kapalı olarak bekletin.Ertesi gün kabaklar suyunu salmış olacaktır.Üzerine yarım çay bardağı kadar su ile 1 su bardağı şeker daha ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Yaklaşık 1 saat pişirin.Kabaklar iyice yumuşayınca pişmiş demektir.Dilerseniz piştikten sonra biraz da fırında pişirebilirsiniz.Ama uzun süre piştiği zaman gerek kalmıyor.Servis yapmadan üzerine ceviz, fındık, hindistancevizi, kaymak vb şeylerle süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun..

3 yorum:

gökhan dedi ki...

Mımmmmmmmmmm , ellerine sağlık anneciğim , tatlı muhteşem görünüyor.Eminim tadı da öyledir :)

yasemincelezzetler dedi ki...

annem, ben ablamdan/gökhan abiden daha çok beğendim:) ellerine sağlık, bize de nasip olur inşallah yemek..

pembe tatlar dedi ki...

Canım kayınvalidenin ellerine sağlık...

Mutlu bir hafta geçirmen dileğiye...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin