- 275 gr yoğurt
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 yumurta
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (300 gr)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 250 gr buzu çözülmemiş böğürtlen veya vişne (kek başına 2-3 diye de hesaplayabilirsiniz)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı esmer şeker (benim esmer şekerim yoktu toplamda 1 su bardağı toz şeker koydum çok tatlı olmadı)
- 2 limon kabuğu (ince rendelenmiş)
Yapılışı:
Yoğurdu, sıvıyağı ve yumurtaları bir kapta elinizle çırpın.Başka bir kaba limonu rendeleyin ve toz şekeri ekleyin.Parmaklarınızla iyice sürterek birbirine yedirin.Çok hoş bir aroma veriyor.Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.Tarifte böğürtlenleri bu aşamada una ekleyin diyordu ama ben unlu karışımı sıvı karışıma yedirirken biraz zorlandım.İsterseniz kalıplara koyarken de ekleyebilirsiniz.Biraz daha uğraştırıyor.Unlu karışıma şekerli karışımı ekleyin ve karıştırın.Son olarak sıvı karışımı tek seferde unlu karışıma ekleyin.Unu kaybolana kadar karıştırın.Kalıplara hamuru paylaştırın.Tepelerine birer böğürtlen veya vişne koyabilirsiniz.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.Afiyet olsun..
7 yorum:
Harika görünüyor muffin, ellerinize saglik. Sevgiler.
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK NEFİS OLMUŞ GÖRÜNÜYORLAR.SEVGİLER
Nefis olmus ellerine saglik!! Cok severim meyveli kekleri.
Ooo ne kadar lezzetli gözüküyor elerine sağlık...
elinize-emeğiğinize sağlık olsun arkadaşım.yayınladım tarifinizi.profilimiz biraz örtüşüyor.üniversita yıllarında ev arkadaşlarını arıyor insan.haftada bi nöbet gelirken hergün evin bütün işleri sizin üzerinizde.çok zorlandım ben de. hayırlı bayramlar diliyorum.tekrar beklerim ayın 7 sine kadar sürecek
merhabalar canım...bende yayınladığım bu tarifle etkinliğe katılıyorum...kolay gelsin...
MERHABA ÖNCELIKLE HICRI YILINIZ KUTLU OLSUN BLOGUMDA SIZE PEYNIRLI PKOLAYLIKLAR DILIYORUMIDE ILE KATILDIM LÜTFEN ALIRMISINIZ
Yorum Gönder