Malzemeler:
- 1 çorba kasesi erişte
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- tuz
- 2 çorba kasesi sıcak su
Yapılışı:
Geniş bir tencerede yağı eritin.Erişteleri renkleri kahverengi olana kadar kavurun.Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyin 1-2 dakika daha kavurun.Sıcak suyu ve tuzunu ekleyin.Suyunu çekene kadar pişirin.10-15 dakika kadar demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..
3 yorum:
çok severim erişteyi ellerinize sağlık
Ellerine saglik. Babaannem cok guzel yapar eristeyi. Bu pilavi da gorunce eski gunler geldi aklima:)
Hollandadan sevgiler.
ellerine sağlık canım pilavın beni kendimden geçirdi mesaideyim ve açım ve başım ağrıyor düşün halimi:(( birde pilvın var tabiiki.. ooff off..
Yorum Gönder