3 Nisan 2010 Cumartesi

Erişte Pilavı

Erişte pilavı bulgur ve pirinç pilavına değişik bir alternatif.Makarna ile pilav arası lezzetli bir yemek.

Malzemeler:
  • 1 çorba kasesi erişte
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • tuz
  • 2 çorba kasesi sıcak su
Yapılışı:
Geniş bir tencerede yağı eritin.Erişteleri renkleri kahverengi olana kadar kavurun.Üzerine yıkanmış pirinçleri ekleyin 1-2 dakika daha kavurun.Sıcak suyu ve tuzunu ekleyin.Suyunu çekene kadar pişirin.10-15 dakika kadar demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..

3 yorum:

umutluhayat dedi ki...

çok severim erişteyi ellerinize sağlık

DUSBAHCESI dedi ki...

Ellerine saglik. Babaannem cok guzel yapar eristeyi. Bu pilavi da gorunce eski gunler geldi aklima:)

Hollandadan sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım pilavın beni kendimden geçirdi mesaideyim ve açım ve başım ağrıyor düşün halimi:(( birde pilvın var tabiiki.. ooff off..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin