Malzemeler:
- 1 tane kalp şeklinde 3 katlı pastaban
- 1 paket çilekli créme olé
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 paket krem şanti
- keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı çilek, böğürtlen vb.
Üzeri İçin :
- 100 gr sütlü çikolata
- 175 gr bitter çikolata
- 200 ml krema
Yapılışı:
2,5 su bardağı sütü çırpma kabımıza alalım.İçine créme oléyi ve yarım paket krem şantiyi ekleyelim ve 2-3 dakika mikserle çırpalım.2-3 yemek kaşığı kadarını sıkma tüpüne koyup süslemek için ayırın.Kekimizin ilk katını süt ile ıslatalım.Créme oléyi sürelim.Üzerine meyvemizden ve damla çikolatadan serpiştirelim.İkinci katı yerleştirelim ve aynı işlemi uygulayalım.Üçüncü katı yerleştirelim.Üzerini kaplamak için ganajı hazırlayalım.Küçük bir tencereye kremayı koyun ve ocakta ısıtmaya başlayın.Kaynamadan ocaktan alın ve küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ekleyin.Çikolata ve krema tamamen karışana kadar karıştırın.Daha sonra keki tel ızgaranın üzerine alın ve ganajı üzerine yavaşça dökün.Tel ızgaranın altına da bir tepsi koyarsanız fazla ganaj bunu içine dökülür.Pastanın her tarafının kaplanmasına dikkat edin.Buzdolabında 1 saat bekletin.Tamamen donduktan sonra sıkma tüpüne koyduğunuz kalan créme olé ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun..
4 yorum:
Canım ellerine sağlık.Güzel görünüyor.Sevgiler bıraktım.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK ROMANTİK BİR PASTA OLMUŞŞ:))
ellerıne sağlık canım:)sevgıler
çook tatlı gözüküyoo:)
Yorum Gönder