- 5 su bardağı un
- 4 küçük patates
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 paket toz maya
- 2 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- tuz
Harcı İçin:
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Üzeri İçin:
- susam, çörekotu, haşhaş tohumu vb..
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun.Dilimleyip geniş bir tencereye alın.Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.Patateslerin suyunu süzüp hala sıcakken 1 çay bardağı sütü ilave ederek püre haline getirin.
Mayayı çok az ılık suda eritin.Unun ortasını havuz gibi açın.Sıvı yağı, yumurtaları (bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın) mayayı, tuz, şekeri, patates püresini ve kalan sütü ekleyin.Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.Bu arada iç malzemesini hazırlayın.Maydanozu ince ince doğrayın ve rendelenmiş peynirle karıştırın.Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp açın.İçine peynirli karışımdan koyun.Yuvarlak şekilde kapatın veya dilerseniz başka bir şekilde verebilirsiniz.Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.Yağlanmış veya yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Üzerine biraz sıvı yağla inceltiğiniz yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika tabi herkesin fırını farklıdır) pişirin.Afiyet olsun...
5 yorum:
ellerinize sağlık.patates hamura nasıl bir etki yapıyor acaba.dahamı yumuşak oluyor.ellerinize sağlık.
Canım eline sağlık . patatesli hamurlar kolayda bayatlamıyor çok da lezzetli oluyor. süper vallahi
eline sağlık poğaçalar nefis olmuş
Yumuş yumuş olduğundan eminim ellerine sağlık canım..
harika görünüyor bizim oralarda ekmeğide hep patates hamurlu yaparlar ohh mis kokusu geldi burnuma elleriniz dert görmesinn..
Yorum Gönder