28 Mart 2010 Pazar

Fırın Cheesecake

Tarif Pastacıdan.Üzerindeki ebru desenini çok beğendiğim için denedim ve çok beğendim.Tadı da görüntüsü kadar güzel.Malzeme miktarları az olduğu için küçük bir cheesecake oluyor.Kalabalık misafirler için bunu gözönünde bulundurun.Taban için bu hamur yerine bisküvili taban da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca onun tarifini de ekledim.

Malzemeler:
  • 300 gr labne peyniri
  • 50 gr toz şeker (5 tatlı kaşığı)
  • 50 gr krema
  • 2 yumurta
  • 25 gr buğday nişastası (1,5 çorba kaşığı)
  • 25 gr un (1,5 çorba kaşığı)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 25 gr toz şeker (1 çorba kaşığından biraz az)
Taban İçin:
  • 75 gr tereyağ
  • 75 gr toz şeker (1 çay bardağından biraz eksik)
  • 1/2 su bardağı un (1/2 su bardağı)
  • 25 gr toz badem (1,5 çorba kaşığı)
Üzeri İçin:
  • 50 gr çikolata
  • yağlı kağıt
Bisküvili Taban İçin:

  • 1,5 su bardağı un haline getirilmiş bisküvi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Tüm malzemeyi karıştırıp tabana yayın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip soğutun.



Yapım:
Taban için, oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker, un ve toz bademi karıştıralım ve yoğuralım.18-20 cm kelepçeli kalıba hamuru elinizle eşit şekilde bastırarak yayın.
Labne peyniri, 50 gr toz şekeri ve kremayı mikserle çırpmaya başlayalım.Yumurtaları tek tek ilave edelim.Buğday nişastası, un ve vanilyayı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.Ayrı bir kapta yumurta akı ile 25 gr toz şekeri mikserle çırpın.Karışıma ekleyip çok az daha çırpın.Hazırladığınız tabanın üzerine peynir karışımını ilave edin.Çikolatayı benmari usulü eritin.Yağlı kağıttan minik bir külah yapın.Erimiş olan çikolatayı külahın içine koyun.Cheesecake in üzerine yaklaşık olarak 1 cm aralıklarla gittikçe küçülen daireler çizin.Bir kürdan yardımıyla merkezden dışa doğru çizgiler çizin.Çikolata çabuk donduğu için fazla bekletmeden çizim işini yapın.Cheesecake in çatlamaması için kalıbın altını ve kenarlarını alimünyum folyo ile sarın.Kalıbı daha büyük ve içi sıcak su dolu bir kabın içine oturtun.Kabın içindeki su kelepçeli kalıbın yarısına kadar gelmeli.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 2 saat pişirin.Pastacı parlak olması için üzerine marmelat sürmüş ben sürmedim ama dilerseniz deneyebilirsiniz.En az 6-8 saat buzdolabında bekletin.Cheesecake ne kadar beklerse o kadar lezzetli oluyor.Bekleme süresini atlamayın.Afiyet olsun..

9 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm harika gözüküyor ellerine sağlık canım...

umutluhayat dedi ki...

ellerinşze sağlık .çok güzel olmuş

Işıl dedi ki...

chesscek favorım bu gunlerde

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

cok istah acici bir goruntu!:) Ellerine saglik.

Saglıklımutfak dedi ki...

Bu aralar bizim evde de favori. güzel görünüyor eline sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

çok güzel görüünyor.. emeklerinize sağlık afiyet bal şeker olsun..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Uzun zamandır yapmıyorum, aklıma düştü şimdi... Ellerine sağlık sıcacık sevgiler...

nurşen dedi ki...

Selamlar canım,cheescake nefis görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler

Cafe Pepela dedi ki...

Enfes görünüyor!
Ellerinize sağlık,hayırlı ramazanlar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin