13 Mayıs 2010 Perşembe

Çerkez Tavuğu



Malzemeler:
  • 1 tane tavuk (haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2-3 dilim bayat ekmek içi
  • tavuk suyu
  • ceviz içi
  • tuz, toz kırmızı biber, karabiber vb.
  • maydanoz

Yapılışı:
Tavuğu haşlayın.Suyunu soğuması için bir kenara ayırın.Etlerini ayırın ve isterseniz didikleyin isterseniz rondoda çekin.Ben tavuk göğsü kullandım.Ekmek içlerini bir kaba ufalayın.Ceviz içini, sarımsağı ekleyin.Tavuk etini ekleyin ve karıştırın.Tavuk suyunu azar azar ekleyin.Tuzunu baharatını ekleyin.Üzerini isterseniz sıvıyağda kızdırılmış kırmızı toz biber veya maydanozla süsleyin.Afiyet olsun..

7 Mayıs 2010 Cuma

Mozaik Pasta


Tarif Eya's Cookies den.


Malzemeler:
  • 200 ml krema
  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 8-10 tane petibör bisküvi
  • Antep fıstığı
  • toz fıstık

Yapılışı:
Kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtın (kaynatmıyoruz).İçine parçalanmış çikolataları koyup karıştırın.Soğuduktan sonra kırılmış bisküvileri ve antep fıstıklarını ekleyin.Bundan sonra nasıl isterseniz öyle şekil verebilirsiniz.Ben silikon muffin kalıplarına koydum.Buzdolabında soğutun.Dilerseniz toz fıstık serperek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin