Malzemeler:
- 1 tane tavuk (haşlanmış)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 2-3 dilim bayat ekmek içi
- tavuk suyu
- ceviz içi
- tuz, toz kırmızı biber, karabiber vb.
- maydanoz
Tavuğu haşlayın.Suyunu soğuması için bir kenara ayırın.Etlerini ayırın ve isterseniz didikleyin isterseniz rondoda çekin.Ben tavuk göğsü kullandım.Ekmek içlerini bir kaba ufalayın.Ceviz içini, sarımsağı ekleyin.Tavuk etini ekleyin ve karıştırın.Tavuk suyunu azar azar ekleyin.Tuzunu baharatını ekleyin.Üzerini isterseniz sıvıyağda kızdırılmış kırmızı toz biber veya maydanozla süsleyin.Afiyet olsun..
5 yorum:
Alime Hanım çok şık görünüyorlar.. Emeklerinize sağlık...
çerkez tavuğuna bayılırım ellerine sağlık hayatım...öpüyorum sevgilerimle
ooo çok güzel görünüyor tadıda öyledir ellerinize sağlık iiy hafta sonları sevgiyle kal...
EFENDİM DESEM Kİ HİÇ YEMEDİM HEP MERAKE DİP GÖZÜMDE BÜYÜTTÜM SİZİN TARİFLE DENEMEK İSTİYORUM İNŞALLAH.
ELLERİNİZE SAĞLIK
SEVGİLER
Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
1) ÇORBA
2) APERATİF
3) SALATA
4) ANA YEMEK
5) ZEYTİNYAĞLI
6) TATLI
Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum
Yorum Gönder