Malzemeler:
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 5 tane yumurta
- bir tutam tuz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- yarım limonun suyu
Yapılışı:
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın.Yumurta aklarını bir tutam tuz ile 3-4 dakika mikserde çırpın.Tozşekeri ilave edip çırpmaya devam edin.Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın ve şekerli karışıma ekleyin.İrmik ve sıvıyağı ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın.Son olaraka un ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve karıştırın.Cevizi de ekledikten sonra son kez karıştırın.Oldukça geniş bir cam kabı veya fırın tepsisini yağlayın.Karışımı tepsiye boşaltın.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35- 40 dakika pişirin.Kek pişerken şerbetini hazırlayın.Bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın.Tencereyi ocaktan almadan 1-2 dakika önce limon suyunu ilave edin.2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Kek piştikten sonra iyice ılınmasını bekleyin.(Kek de şerbette ılık olacak) dilimleyin ve şerbetini dökün.Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.Afiyet olsun..
8 yorum:
sevgili Alime,
ellerine sağlık diyorumm çok nefis bir görüntü sunmuşsun bizlere..
mutlu haftasonları dilerimm..
sevgilerimle..
eline sağlık nefis görünüyor,şerbetli tatlı olsunda hava sıcak soğuk farketmez
Tatlı olsun yeterki hava hiç fark etmiyor:))süper gözüküyor eline sağlık..
şerbetli tatlılara bayılırım ellerine sağlık...
Ellerine saglik. Hayir denmeyecek bir tatli. Sevgiler...
Ellerine saglik. Hayir denmeyecek bir tatli. Sevgiler...
Şerbetli ttalılara bayılırım ellerine sağlık en kısa sürede deniyeceğim içindeki malzemelerden lezzeti garanti gibi:)
Dondurma bu ağır tadı hafifletir
harika görünüyor ellerine sağlık canım
hayırlı ramazanlar
Yorum Gönder