Tavuk kıymasını da marketten aldığım tavuk göğsünü robotta parçalayarak yaptım.Böylece içinde ne vardı diye endişelenmiyorsunuz.Eğer kıymayı derin dondurucudan indirip yapacaksanız buzunun tamamen çözülmesini bekleyin.Yoksa kıvam tutturmak biraz zor olabiliyor.
Malzemeler:
- 2 tane tavuk göğsü
- 2 tane soğan
- 2 çay bardağı kadar ince bulgur
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- tuz, karabiber, nane
- 1 limon veya 1/2 çay kaşığı kadar limon tuzu
- 1-2 yemek kaşığı salça
- sıvıyağ
Yapılışı:
Tavuk göğsünü mutfak robotunda iyice parçalayın.Geniş bir karıştırma kabına alın.Soğanı rendeleyin.Maydanozları ince kıyın.Salça ve sıvıyağ hariç tüm malzemeyi ekleyip iyice yoğurun.Fındıktan biraz büyük toplar yapın.Bir cezvede su kaynatın ve bir iki tane köfteyi kaynar suya atıp dağılıp dağılmadığını kontrol edin.Eğer dağılıyorsa bir miktar daha ince bulgur ekleyin.Bir tencereye sıvıyağı ve salçayı koyun.Salçayı biraz kavurduktan sonra üzerine su ekleyip kaynatın.Bütün köfteleri tencereye atın ve pişirin.Limonla servis ederseniz daha lezzetli oluyor.Annem tencereye de biraz limon tuzu koyar.Afiyet olsun..
6 yorum:
tavuk kıymasını kullanmayı bende istiyorum ama acaba rondoda parçalanmazmı diye endişe ediyorum.alında ben kırmızı eti çok sevmediğim için tavuk bana iyibir alternatif.Bunu deneyeceğim.ellerinize sağlık
umutluhayat bende parçalamaz diye düşünmüştüm ama merak etme parçalıyor.Rondo veya benzer bir mutfak aleti olabilir.Bazen minik parçalar kalabiliyor onu da yoğururken çıkartıyorum.
alimecim eline sağlık. tavuk kıymasını bende yaparım ama evde çoğunlukla köfte olarak tüketiliyor. sevgiler
ellerinize sağlık harika olmuş tavuk kıymaını da çok seviyorumm..
selam,
harika bir köfte hemde sağlıklı ellerine sağlık afiyetle inş. sevgi ve selamlar..
selam canım nasılsın.hayırlı cumalar sevgiler
Yorum Gönder